Paloma bo novo upravo dobila poleti5

Nadzorni svet novega direktorja ne bo iskal prek razpisa, pač pa se bodo iskanja kandidatov lotili prek kadrovskih agencij

id-F76DO_paloma_napis_mw

Sladkogorska tovarna papirja Paloma, v kateri so nadzorniki v petek razrešili dosedanjega predsednika uprave Darka Bračiča, bo novo vodstvo po besedah predsednika nadzornega sveta Boštjana Gorjupa dobila do 1. avgusta. Do takrat bo podjetje samostojno vodil dosedanji član uprave Stanko Krajnc. Do sicer sporazumne prekinitve pogodbe je prišlo zaradi nedoseganja poslovnega načrta, poroča STA.

Nadzorni svet novega direktorja ne bo iskal prek razpisa, pač pa se bodo iskanja kandidatov lotili prek kadrovskih agencij, po Gorjupovih besedah pa bodo kandidate iskali zunaj podjetja.

Lani beležili izgubo

Sladkogorska družba je lani ustvarila 84,2 milijona evrov prihodkov in ob tem dosegla 3,8 milijona evrov denarnega toka. Predvsem zaradi nižje prodaje v zadnjem trimesečju je Paloma ustvarila izgubo iz rednega poslovanja v višini 453.000 evrov.

Za letos so načrtovali prihodke v višini 90 milijonov evrov in 6,5 milijona evrov čistega denarnega toka, kar so nameravali doseči s proizvodnjo dobrih 68.000 ton izdelkov. V prvih dveh mesecih je Paloma ustvarila za okoli 12,7 milijona evrov prihodkov od prodaje in 500.000 evrov čistega denarnega toka.

5
Komentiraj

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.

Partnerji projekta:

  • Hella
  • Motoman